Sweet Potato
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Khamis, 25 April 2013 | 8:12 PG | 0 Atasinchi
Assalamualaikum awak awak sekalian , sue rase dah hampir satu bulan sue tak update blog nim kang ? hmm sory la takde mase nak blogging sekarang nim , sebab google chrome sue tak jadi la , malas nak donwload lagi , cbox sue pom da kena buat baru hmm ~ bukan sebab ape sangat maklumlah sue kang baru lepasan SPM so ? kena la buat keputusan untuk mase depan sue . sekarang sue nak update pasal sambung belajar . hah , sekarang sue baru dapat 2 panggilan dari kolej kolej . Antara kolej tu sue dapat dekat kolej islam pahang sultan Ahmad Shah (KIPSAS) dan satu lagi kolej universiti islam selangor (KUIS) . sue tak taw nak pilih yang mane , sue rase sume yang terbaik tuk sue kot . hmm ~ tapi sue nak lihat dulu tawaran dari kolej kolej laen maybe banyak lagi yang belum sampai kang ? kawan sue ade ajak sue masuk KIPSAS jea tapi sue kena la bincang dengan parents n family dulu --' . sue ade dapat tawaran ke f6 hmm okee jea kalo cam tuh kang ? sebab f6 nim untung sebenarnye sekarang sistem macam u jugak , satu lagi 1 tahun setengah jea kte belajar dah boley ambk ijazah wow ! naty sue pikir masak masak dulu nak masuk atau tak , kalo masuk pom maybe sekejap jea kot sue nak pegi belajar kat laen pulak . sue pom nak rase macam mane suasana duk kat universiti nim . HEHE^^ . sue teringin nak belajar tempat orang . mane taw sue boley berubah or tumpukan perhatian kang ? ._. okee la kawan sue mau undur diri dulu . kalo ade mase sue update agy eh ? bubyee ! sayang korang sume , i luv you , saranghaeyo , aishiteru , mahal na mahal kita :D
________________________________________________________________________________________
Rabu, 6 Mac 2013 | 12:04 PG | 4 Atasinchi
helloo hello ~ sihat tak nim ? rase lame pulak sue tak update blog nim kang . asyik bace yang same jea . hikhik :D . dah berhabuk da blog nim *fuh fuh* okee . HAHA ~ korang mesti tanye ape yg buat hati dup  dap dup dap tuu kang ? haaa meyh bace dulu . sebenarnye yang mmbuat sue dup dap dup dap tuu dengan result SPM la . ayyo . ade wape ary jep lagi kang result SPM nak keluar . mak aii debar nyee . sabar sue sabar ~ okee aku hanya mampu bersabar dan redha berapa yang sue dapat . hope dapat yang terbaek la kang . sape sape yang bace entry sue nim jgn lupa doakan kejayaan sue dan kawan kawan yg laen taw . sayang korang . *muah stepek* . kte redha jea la sebab kte daa buat yg terbaek kang . yeah mmg terbaek la ! korang mesti taw kang result keluar ble . sue ade bace dalam internet dye cakap 20/3/2013 . sekarang daa hampir dekat . bile dengar jea orang cakap result SPM da hampir dekat . dalam hatiku dup dap dup dap tanpe henti hanye Tuhan saja yang taw . begitu jugak dengan budak laen yg nak ambk result mcm sue nim . bersabarla wahai sahabat . sue doakan batch95 mendapat keputusan yang cemerlang dan InsyaAllah mendapat straight A+ .

Secondly , bile da dapat result pasti ramai yang tanye . betul tak ? hikhik . segan jugak la nak bgtaw sbb takut result tak gempak . tapi tak ape aku sebagai manusia harus redha . tapi sue harap sue dapat keputusan yang cemerlang supaya boley membanggakan mom n dad . :) sue nak sangat jadi anak yang cemerlang seperti dorang yang berjaya .

                                                                       
                                                                     
korang nampak kang macam gambar kat atas uh . macam tuu la sue nak . sue pom nak berjaya macam kakak kakak kat atas tuu jugak . sekarang nim sue daa dpt panggilan dari mane mane kolej ade . universiti . tapi result tak keluar lagi . sue tak nak la gne result yang trial tuu . sebab mane taw kang result SPM nim terbaek . kte tak taw ape yg terjadi pade kte kang . haaa sue nak sangat belajar dekat orang laen taw . sue nak sangat share ilmu dengan student-II laen . tak sabar nak jumpa kawan baru kat sane . doakan sue semua tuu tercapai okee ~

I would like to wish him good luck as batch95 wishes. I hope we get good results. age extended if we could meet at the same university. aminnn ~



                                                                GOOD LUCK DEAR !
                         KITA SAME SAME WAIT AND SEE KEPUTUSAN KITA .
                                                               DO THE BEST OLLS ~
________________________________________________________________________________________
Selasa, 12 Februari 2013 | 10:07 PTG | 1 Atasinchi
hye hye , selamat tengah hari readers :) , now sue mau update pasal super leadership . haaa ~ nak taw  tak pasal ape ? meyh meyh bace dulu . sape nak bace jea bleyh bace , yang tak nak bace boley blah dri sni . HAHA . macam niy cerita dye .. mase kat sekolah ade la ckgu jemput pakar motivasi untuk kitorang . cop cop untuk pengawas sekolah , pengawas pusat sumber , pengawas rakan sebaya dan sebagainye la . mase tuu kitorang bukan tak moe sertai aktiviti tuu sebab kitorang busy dengan keje kusus bagai :) . fikir fikir balik ehh macam best jea aktiviti tuu terus kitorang pom setuju la dengan sertai aktiviti tuu . sebenarnya ckgu cakap tak moe buat kat kawasan sekolah niy , tp disebabkan kekurangan wang terpaksa la buat kt dewan sekolah . tapi tape kitorang ta kisah pom kang ? 

secondly , kitorang masuk la dalam dewan tuu , lepas tuu ade la pakar motivasi yang suruh kitorang ambk kerusi then duduk depan dye , haa mase tu kitorang berdebar nak duduk depan dye , tkut dye makan kitorang . eh eh tade aa , takut dye soal mcm mcm mampus . mase tuu dye edarkan satu fail untuk leader warne hijau . lepastuu dye tnye ketua pengawas mcm mne jd leader niy , seronok tak . mesti la seronok kang ? haa . ade mase tuu dye suruh pegi dekat kawan kawan kite niy berkenalan , bukan berkenalan jea taw mntk num fon , emel dye , mase tuu kitorang daa tak malu daa . HAHAHA . 

waaa ~ dan mase tuu ade permainan uji diri kte laa , dye suruh cari orang yg pkai bju sama saiz  dengan kite . wowo . seb baek rmai yg same , lepastuu dye suruh agy kami cari yg lahir pada bulan yg sama dengan kite , yeah ! ak ade geng agy . ;) .. dan seterusnye , tibe laa bagi kumpulan , mase tuu dye nak tujuh orang tak silap laa , tp mase tuu kumpulan ak tak cukup 2 org kot . dye cakap kalu kumpulan sape tak cukup kena jalan mcm mr.bean . mak aii ketor kaki kaki . seb baek dye ta buat sgguh . terpaksa la dye pecahkan ke kumpulan laen , mase tuu ak da pisah nge fatin . waaaa .. tekan ase , tp xpe seb baek dye bg kumpulan wawa , ade geng gop :P , farah ade , wawa ade , meknor ade , mida pom ade . good ! 

lepastuu kang kang siap siap nak p mkn and then pegi solat . haa ~ best sangat boh . banyak sangat aktiviti yang dye bg , lupe daa nme ape . *garu kepala* mase tuu ak 3 org farah , wawa maen aktiviti mcm ikat seme tgn kte 3 org lepastuu biar smpai tertanggal . ahhhh ~ dop engt nde doh . tp mse tuu wawa maen tipu , dye ckp kt brother daa tercabut , dye ckp waah mcm mne boley niy cube buat kt dpn . kt depan ? alapadan wawa la niy punye keje , tp kelakor woo ! kalu engt nak tergelak sorang2 . pastuu wawa jea yg pegi kt dpn , da taleyh bke , bro ckp asal taleyh plop ? wawa ckp tadi boley , HAHAHAHA . nampak sangat maen tipu . huhu :D tak engt nak bgtaw nme bro tuu , dye suh pggl mcm niy jea bro syamil , bro firdaus , bro fais or amirol , bro muhaimin . mase tuu da start doh sorang sorang hoo mnt kt depa seme . 

bnyak agy permaenn dye buat mcm drikan tiang paip tuu tp ta berhasil , ttp mte tuu , tiup belon yg tuu kelakor , ade yg tiup kedepan phtuu tibe2 terlps kt belakang . heheee ~ ohsem kang ? dlm gembira ade gop kitorang sedeyh , nak taw part mne yg sedey . mse tuu bro suruh pejamkan mate , cbe bygkn yg kte tmbg bola hitam n putih , dan bola hitam itu penuh dengan dosa dosa kte . mse tuu seme org nanges taw tak . lepas nanges tuu kitorang disuruh menyanyi same same . nak taw lagu ape . ni haa JALINAN
dan LASKAR PELANGI

Seme leader yg enjoy dgr lgu tuu , ade yg menari gtuu . seme da ta mlu sebab da sporting time tuu . uhuhu .. semangat woo ! xley lupe aa time tuu , seme semangat layan jeaaa . lepastuu kena cakap TERIMA KASIH SAHABAT , *tepuk bahu dye* . wink wink cumill dop ? hahaha :3 . bro tuu bawa leader niy kt padang mase tuu nak lepas belon dgn kawan kte :) best (Y) phtuu gop ade sujud syukur kat padang tuu , rmai yg tengak . malu la *tutup muka* euw .. tp tetap best , rindu gler nak dengar leadership kate semangat mcm SUPER ! LEADERSHIP ! SUPER ! LEADERSHIP ! SUPER ! LEADERSHIP YES YES YES !  waaa .. tomey ngt . daa la malas nak update banyak banyak naty mcm karangan SPM daa jd , walaupom daa lame berlalu tetap dihati boh ! nak tgop gmbr ? nii haa ~




















________________________________________________________________________________________
Rabu, 6 Februari 2013 | 7:58 PG | 0 Atasinchi
hye hye , berjumpe agy kite malam niy ek ? ouh praise be to ALLAH . sebab malam niy sue dpt update blog lagi . hihi ~ ntah ape yang ak nak update ntah *garu kepala* . oke oke sebenarnye sue sjea jea nak wish selamat malam kat korang seme , u know what ? sebab sue rase baek aty la plop nak wish bagai . tak salah kang ? hihii . yelaa sue pom da ngantuk sebenarnye , tak bleyh menghadap laptop nim jea 24jam , naty rosak plop mataku ini . my mom tak bagi sangat la duk menghadap bende nim . huh ~ hmm sue nak wish good nyte kat korang seme nim . kadang kadang kiteorang xtido lagi sebab duk maen laman sosial tuu , aduuu ! yela mne tak nyee dgn ade FB , BLOG , TWITTER , SKYPE dan sebagainye laa . sebab ape , kadang2 boring jugak la kang asyik duk layan ke bende tuu , time boring fb beralih dkt twttr . hehe . tp kalo ade seme tuu bleyh gak ite berkenalan kang kang ? bak kate pepatah "kawan biar beribu , berkasih biar satu" ade dgr kang , tuu la .. ececeyy ~ banyak btol songeh ak nim . k lha sue pom tak moe lha update panjang panjang . dear awak i wish u good nyte , sweet dream . tak lupe juge sahabat baek ku dunia akhirat iaitu fatin , nadhirah , atikah , nisah , atirah , syuhada dang semua yang mengenali dri sue la . kalo nak mention nme diorang memang tak tido malam la sye , haha . hey lalink lalink SELAMAT MALAM okee . muah :*













________________________________________________________________________________________
Rabu, 23 Januari 2013 | 11:55 PTG | 0 Atasinchi
hye , assalamualaikum u olls ! haa nampak tak gambar kat atas tuu ? aum aum . comey kang kang ? alahai warne pom da comey daa , belum bace isi nye lagi kang ? haa sue rase tergode gler beb dengan buku tuu buku mane ? haa buku tu laa ~ alaa yang tajuk "SETIA HUJUNG NYAWA" tuu . hikhik , tapi sekarang 
sue belum bace lagi buku tuu . alaaaa ~ sebab ape sue kate best cter tuu , sebab sue tengop cerite dye kat tv3 tuu , yang maen pukul tujuh tuu laa . mesti semua orang suka dengan cerite tu kang , sebab aku da bace korang semua update status pasal cerite tuu , makne nye korang suke la kang , haa sme la titew , kihkih ~ giler tak suke cerite tuu , sedang kang mak aku pom layan cerite tuu , ini kang pule kite . cenggini haa (Y) .

ouh kisah dye best la sebab dye romantik kang awk , haha , org perempuan suke sgt la tuu kalu romantik bagai , pergh doe ! tp sekarang dalam cerite tuu Elina gaduh dengan zain , ololooor ~ kenape gaduh niy , tak nak gaduh gaduh okee . hihi .. name pom cerite kang , dye nak panjangkan cerite memang macam tuu . ececeh macam aku pulop yang penerbit . haha . elina dengan zain baek mule-II , very kind . romantik lak tuu , ye laa kang dye gaduh sebab tahu pasal EL tuu , aduhai daa kecoh kt ctuu . hmm ~ yang ikram tuu pom satu , awat hang niy , asyik ganggu wife orang jea . biar la dye bhgie . :3 , asyik asyik call jea el , haa phtuu husband dye yang angkat , bahase ape ntah yang kuar dri mulut dye , hahaaa tobat nakal kt ctuu . tibe tibe plop ajar el tuu resepi . daa la buat suare perempuan tp xjadi pom . huhu :D kelantan plus kedah dye cakap . huk alohhh ! ini semuaaa poyo ! hahaaha :P , ramai yang cakap cerite tuu mengajar kite utk bersabar dan sebagainye laa . mmg btul pom . double agree ! *kenyit mate* . yang el tuu YA ALLAH cute sangat sangat .

okee la korang , daa lengoh tangan eden nak naipnye . laen kli eden update agy , apo kono eh jang ? hahaa .
PAST


_______________________________________
◕ Disclaimer ◕


Hello ! Assalamualaikum , first sue nak wish welcome to my blog , sape sape yang visit blog sue tolong follow skli taw , mekaceh :) dan kalu nak suh sue follow dye jgn lupe komen dekat cbox tu keh ?

_______________________________________
◕ Shout Here ◕


_______________________________________
◕ Sing Along ◕


_______________________________________
◕ Big Claps ◕

Basecode : fatin Min- ji
Template : Sya Syahirah
Header : oneWifey
Tutorial : oneWifey
BestView : Google